wim hof winter weekend

26 – 28 JANUARI 2024

Start 2024 met een weekend vol
AVONTUUR – PLEZIER – VERBINDING

 Tijdens het weekend van 26 t.e.m. 28 januari 2024 nemen Joep aan den Boom en ik je mee naar de Belgische Ardennen voor een onvergetelijk Wim Hof Winter Weekend.

Tijdens het Wim Hof Winter Weekend nemen we een deep dive in de Wim Hof Methode. We hiken door winterse landschappen en duiken we in de koudste waters. Dit is niet alleen super leuk (en spannend), het is ook een effectieve manier om veerkrachtig en mentaal gezond in het leven te staan. En dat is exact de bedoeling van dit weekend, dat jij naar huis gaat met nieuwe energie, in connectie met jezelf, de natuur en de groep.

Inschrijven doe je misschien allen, maar je staat er niet alleen voor. Tijdens dit weekend kom je terecht in een groep van liefdevolle, ondersteundende en lichtjes gekke avonturiers die zin hebben om de levensenergie te voelen stromen.

Om samen te groeien, te healen en elkaar te inspireren.

We verblijven in de prachtige omgeving van de Ardennen. Even helemaal offline, en volledig in de natuur. Dit weekend is zowel geschikt voor mensen zonder ervaring als fervente ‘hoffers’.

retreat ardennen ferme de la he

ERVAAR DE EFFECTEN VAN

C O L D.  E X P O S U R E

IJsbaden lenen zich er perfect toe om op een veilige manier je automatische piloot te gaan herschrijven. Het is een oefening in focus en loslaten die resulteert in een boost van energie en zelfvertrouwen. Hierdoor ga je ook in het dagelijks leven anders leren omgaan met triggerende situaties of stressprikkels. Het gaat niet om doorbijten en volharden, maar wel om rust te vinden in overgave vanuit een diep vertrouwen dat we allemaal in ons hebben zitten.

Haal je innerlijke avonturier naar boven, want ijsbaden zijn een waar genot en licht verslavend eens je eraan begint. De levensenergie giert door je lijf! Daarnaast zijn ijsbaden ook bewezen ontstekingsremmend, stressverlagend en zorgen ze voor een betere slaapkwaliteit.

 

A D E M.  W E R K

Bewust ademen is essentieel om op een bewuste manier in het dagelijks leven te staan. De manier waarop we ademen beïnvloedt onbewuste processen in ons lichaam die op hun beurt invloed hebben op onze fysieke en mentale gezondheid

Tijdens de morning flow krijg je een specifieke ademhalingstechniek aangeleerd waarbij je afwisselend je zenuwstelsel activeert en ontspant. Je start de dag met een moment te verbinden met jezelf en jouw noden. Een moment van herbronnen voor je lichaam en geest en zo de toon voor de rest van de dag te zetten: een gegronde energie.

 

M I N D S E T

Alles wat aan bod komt tijdens de retreat is verweven met mindset. Een abstract begrip dat tegenwoordig te pas en te onpas wordt gebruikt. Tijdens de retreat maken wij het concreet en ontdek je op welke manier je er mee aan de slag kan gaan en vooral, hoe je de vertaalslag maakt naar je dagelijks leven. Na de retreat is het niet “back to reality”, je neemt je nieuwe realiteit mee naar huis.

P L A N T A A R D I G E.  V O E D I N G

Het enige dat jij moet doen is je voeten onder tafel schuiven en genieten. De rest laten we aan ons dynamisch keukenteam over. Doorheen de week wordt er zuiver plantaardig en gezond gekookt. Heb je allergieën waar we rekening mee moeten houden? Laat het ons dan zeker weten bij je inschrijving.

We kiezen bewust voor plantaardige voeding, voor onze eigen gezondheid, die van de planeet en de dieren.

 

 

PRAKTISCH

INBEGREPEN

2x overnachtingen in Pure Semois
2x ontbijt
2x lunch
2x avondmaal
Dagelijkse breathwork, koude blootstelling in de natuur
Gedeeld sanitair

Alle maaltijden zijn plantaardig en we houden rekening met vooraf doorgegeven allergieën.

INVESTERING p.p.

650 euro voor een kamer gedeeld met meerdere personen

750 euro voor een kamer gedeeld met één persoon

AANTAL DEELNEMERS

Er kunnen max. 14 mensen deelnemen 

FYSIEKE VAARDIGHEDEN

Deze retreat is geschikt voor jong en oud, en vereist geen enkele eerdere WHM ervaring. Wel is het van belang dat je in goede gezonde verkeert. Uit voorzorg raden we het af om deel te nemen als je zwanger bent of epilepsie hebt. Raadpleeg bij hart- en vaatziekten of andere ernstige medische aandoeningen altijd eerst een arts, voordat je aan de Wim Hof Methode begint.

WAT ANDEREN ZEGGEN 

Both Anna & Joep made us feel welcome in a very personal way. The experience was very intense and impactful!

Anna’s enthousiasme maakt dat je meteen mee bent in Wim’s verhaal. Ze vult het aan met kennis van zaken en brengt de theorie op een vlotte, niet complexe manier die duidelijk wordt uitgelegd en gedemonstreerd. Genoeg info maar geen overload. Vooral zélf voelen en doen, daar lag ook de focus op. Joep’s verhalen over Wim Hof, zijn eerdere ervaringen met koude en uitgebreide kennis over het lichaam en het effect van Wim Hof’s methode maken dat hij duidelijk een specialist is, wat vertrouwen schept en een band creëert met de deelnemers.

"Het ijsbad zelf was echt magisch. Je weet heel duidelijk wat je moet doen, dankzij de uitleg en voorbereiding van Anna. Niets moet, jij bepaalt alles. Eens in het ijsbad duurde het even voor ik mijn adem onder controle had, maar ik had vertrouwen dat het ging komen -dankzij Anna- en het kwam ook. Vertrouwen en loslaten en dan voel je de magie, kracht en de boost van het ijs. Echt niet twijfelen en gewoon het jezelf gunnen. Anna staat de hele tijd bij je: ondersteunend, vertrouwend, krachtig en vol van warmte. Ik ben haar heel dankbaar voor deze nooit te vergeten ervaring."

Marissa’s eerste ijsbad ervaring

Over ons verblijf

De Semois stroomt langs het domein van meerdere hectares. De groene vallei, de binnentuin, het openlucht zwembad, de meerdere terrassen, het speelveld bieden veel mogelijkheden.

We bevinden ons dus letterlijk in een oase van rust. Het hele domein is tijdens onze retreat exclusief ter onze beschikking.