dankzij de Wim Hof Methode

naar meer rust in je hoofd en energie in je lijf

WIM HOF METHODE: 7-WEKEN groepstraject

implementeer de Wim Hof Methode in je dagelijks leven

Meer rust in je hoofd en energie in je lijf. Dat is hoe ik de Wim Hof Methode zou omschrijven in één zin na ze vier jaar te praktiseren. De Wim Hof methode bestaat uit koude blootstelling, ademhalingstechnieken, meditatie en commitment. Ze leert ons zenuwstelsel en onze gedachten rust te vinden in stressvolle situaties. Ze leert ons de kracht van onze ademhaling te gebruiken op cruciale momenten.

Ik combineer deze methode met de inzichten uit mijn opleiding somato-psychopedagogie (SPP). De SPP laat ons toe onszelf te observeren en onze aandacht op een specifieke manier te gebruiken om verandering toe te laten in ons leven. Ze erkent dat lichaam en geest één zijn en elkaar continue beïnvloeden. Op deze manier gaan we naar een samenwerking tussen lichaam, geest en gedachten in plaats van het ene boven het ander te stellen.

Anna

Dóttir Experiences

If you want to free your own mind, you have te learn to let (it) go.” – Wim Hof

Meditatie en ademhalingstechnieken brengen rust en gronding. Ze zorgen ervoor dat je minder oordeelt en meer observeert, je gaat naar meer voeling met je lijf en connectie met je intuïtie. Na een tijdje wordt het makkelijk om op je mat een kwartiertje te mediteren, maar hoe laten we dit ook doorsijpelen naar ons echte leven? Daarom is koude blootstelling zo een belangrijk element.

Koude blootstelling zorgt voor minder reactief gedrag, de koude douche wordt jouw trainingszone. Hier kom je in contact met je automatische piloot en zet je stappen naar hoe je in het echte leven wilt staan. Hoe je wilt reageren op uitdagingen of onverwachte triggers. We leren ons lichaam opnieuw omgaan met stress, we leren onszelf reguleren op momenten dat we anders in negatieve spiraal terecht kunnen komen. We vinden rust in het oog van de orkaan, omgeven door ijsblokjes maken we contact met onze innerlijke kracht én rust die we simultaan ervaren. Ontdek hoe je alles in jou hebt om OK te zijn, ongeacht de externe omstandigheden.

Commitment en de energie van een groep mensen is essentieel, daarom ook dat dit een groepsprogramma is over een langere tijdspanne. Een workshop is een ideale kennismaking en kan iets in gang zetten. Een dagelijkse practice met beperkte groep gaat dieper, daarom krijg je elke week huiswerk mee, checken we elke ochtend in via WhatsApp, kan je hier ook vragen stellen en komen we wekelijks LIVE samen om elkaar te inspireren, te motiveren en onze wins te vieren.

Dit programma is gebaseerd op de principes van de Wim Hof Methode, de somato-psychopedagogie en een vleugje boeddhistische leer.

Let’s get this party started


WEEK 1
Ice, ice baby. Van stress naar vertrouwen. We vliegen er meteen in, tijdens deze live sessie ontmoeten we elkaar voor het eerst. Kennismaking staat centraal, met de groep en met de kracht van de Wim Hof methode. We zetten onze intentie voor de komende weken. Je maakt meteen kennis met de Wim Hof filosofie ‘Feeling is understanding’ tijdens een diepgaande ademsessie en ijsbadsessie (1-op-1 coaching). 

WEEK 2 Breathe in the air. Van denken naar voelen. Deze week ligt de focus op de ademhalingstechnieken: wat doen ze met ons lichaam, hoe kunnen we ze implementeren in ons leven en waarom zijn ze zo belangrijk. Tijdens de live sessie doen we een diepgaande ademsessie van een uur. Dit laat je toe om diep in jezelf te gaan, patronen te doorbreken, energie los te laten en vooral connectie te maken met je authentieke energie.

WEEK 3 Let’s get physical. Van twijfel naar kracht. Mindset en commitment zijn twee belangrijke componenten om op lange termijn de vruchten te plukken van de Wim Hof Methode, daar gaan we deze week dieper op ingaan. We zijn allemaal tot veel meer in staat dan we denken, we zijn gewoon geraakt aan een comfortabel leven dat ons tegenhoudt om ons leven ten volle te leiden. Tijdens de live sessie krijg je een mini-challenge voorgeschoteld

WEEK 4 Let it go, let it goooo… Van oordeel naar observatie. Het thema voor deze week is focus en meditatie. Zonder oordeel leren we onze gedachten observeren.

WEEK 5 Crazy like a monkey! Van chaos naar rust in je hoofd en energie in je lijf. Tijdens de laatste live sessie krijg je weer de kans om het ijsbad te ervaren, met een iets andere insteek dan in week één (surprise!), we evalueren hoe de voorbije weken geweest zijn en hoe we deze nieuwe gewoontes kunnen behouden.

Na de vijf leerweken zijn er nog twee integratieweken. Tijdens de integratieweken krijg je online opvolging en komen er geen nieuwe opdrachten of komt er geen nieuw huiswerk meer bij. We komen wel nog een laatste keer samen op 17 juli voor een natuurwandeling.
 

Tijdens elke live sessie nemen we de tijd om te bespreken hoe het huiswerk ging en waar je nog specifiek hulp bij kunt gebruiken.

Inschrijven kan vanaf 16 mei, de plaatsen zijn beperkt tot 13 deelnemers.

Alle deelnemers die zich voor 23 mei inschrijven krijgen een PRIVÉ 1-op-1 ijsbadsessie met Anna (deze gaat door in Lokeren)
ter waarde van 280 euro!
In te plannen tijdens of na het groepstraject.

Ademhalingstechnieken ijsbad wim hof methode
 

Praktisch

Start op 5 juni, einde op 24 juli.
De groepsessies gaan door op:

5 juni van 10u tot 14u 
12 juni van 10u tot 12u
19 juni van 10u tot 12u
26 juni van 10u tot 12u
3 juli van 10u tot 14u

Extra: 17 juli (uur nog te bepalen met de groep)

De sessies op 5 juni en 3 juli gaan door in TANU in Lievegem. De sessies op 12, 19 en 26 juni gaan door in SAAM in Gent.

De natuurwandeling op 17 juli gaat door in Lokeren.

 

Goed om weten

  • Je hebt geen voorgaande Wim Hof ervaring nodig, maar dit kan wel. Je hebt bijvoorbeeld een Wim Hof Fundamentals workshop meegevolgd en je wilt jouw practice verdiepen. 
  • Tijdens de eerste live sessie ontvang je ook een werkbundel voor thuis.
  • Kan je niet bij alle live sessies aanwezig zijn? Probeer zéker 3 van de 5 live sessies mee te volgen. 

In 7 weken gaan we naar meer zelfvertrouwen, energie, connectie en gewoontes die jouw leven en je (mentale) gezondheid vooruit helpen.

We leren ons lichaam opnieuw omgaan met stress en onzekerheden om te vermijden dat we vervallen in oude patronen die ons niet meer vooruit helpen.

We zijn allemaal tot veel meer in staat dan dat we denken. Door jarenlange conditionering zijn we op een bepaalde manier gaan denken en hebben we ons bepaalde patronen eigen gemaakt. Die hebben ons in het verleden misschien geholpen, maar houden ons nu tegen om ons leven ten volle te leiden en te voelen. De ademhaling en koude geven ons toegang tot onze ware ik, onder al die laagjes. We maken opnieuw connectie met onze echte ik en authentieke energie.

 Ik verzin dit niet 😉

Ik kan het alleen maar aanraden. Ik volgde de workshop en vond het over de hele lijn een fantastische ervaring. De uitleg en persoonlijke begeleiding van Anna doen je grenzen verleggen. Ik ben fan, van de Wim Hof Methode, van Dóttir Experiences en van Anna! Niet aarzelen. Doen!”

Kathy

“Onvergetelijk was het zeker… En met een heel professionele ondersteuning van Anna. Niets moest, alles kon 🙂. En toen zat ik daar, tussen die ijsblokjes. Ik denk er nog vaak aan als ik in de kou door de stad fiets. Of als ik iets wil doen dat op het eerste zicht onmogelijk lijkt. 👍🏻”

Emke

“Ik had al lang zin om eens een ijsbad uit te testen om te zien wat het met me zou doen. En Anna was de perfecte persoon om me hiertoe te introduceren! Haar eigen verhaal werkt heel inspirerend en de hele dag word je klaargestoomd voor het grote moment: het ijsbad! Ik voelde me heel erg op mijn gemak terwijl Anna ons toch uit onze comfort zone haalde en ons goed begeleidde doorheen heel het proces. Ik kan haar zeker warm aanbevelen!”

Elisa