Frequently Asked Questions

Wat is een reisplan op maat?

Een reisplan is jouw reisgids op maat, het is een downloadbare pdf met een unieke en volledig uitgestippelde reis, op basis van jouw wensen, gecombineerd met mijn IJsland expertise. 

  • Een uitgestippelde planning per dag
  • Reistijd met de auto
  • Hoeveel tijd je waar spendeert
  • Uitgestippelde kaart met jouw route
  • Infopakket respectvol reizen in IJsland
  • Bagagelijst
  • In welke regio je overnacht
  • Korting bij partners
Boekt Dóttir Experiences ook accommodatie, vliegtuigtickets en activiteiten?

Nee, onze expertise ligt echt in het ontwerpen van een reisplanning die bij jou past, dus de dagindeling van jouw reis.
Dóttir Experiences is geen reisbureau, dat wilt zeggen dat we niet boeken voor onze klanten. We werken wel samen met zorgvuldig uitgekozen partners (waar je ook korting krijgt!) voor activiteiten, het enige dat je zelf moet doen is boeken. We kunnen ook advies geven over leuke accommodatie, daarbij krijg je een rechtstreekse link om te boeken en hoef jij enkel nog de betaling in orde te brengen!

Hoe ontvang ik korting op een huurwagen en activiteiten?

Alle klanten van Dóttir Experiences ontvangen korting, woehoew!

Na de privé infosessie ontvang je onmiddellijk een kortingscode voor je huurauto of campervan. Dan kan je meteen boeken. Als je daarna kiest om je reisplan door ons te laten opstellen krijg je ook nog korting op gletsjerwandelingen, snorkelavonturen, whale watch tours en andere activiteiten.

Hoeveel dagen moet ik minstens rekenen voor een IJslandreis?

Ik zeg altijd, hoe langer, hoe beter! IJsland is geen land waar je snel snel door reist. Het hangt er ook helemaal van af wat je wilt doen in IJsland. Als je de ringweg wilt afrijden is 12 dagen in mijn ogen het absolute minimum, 14 dagen is comfortabeler. Tijdens onze privé infosessie berekenen we samen de ideale lengte van je reis.

Wat is de beste periode om naar IJsland te gaan?

Dit hangt er van af wat je in IJsland wilt doen.

Als je het noorderlicht wilt zien heb je meest kans tussen september en april.

Wil je rondtrekken in het binnenland? Dan moet je naar juli of augustus kijken, in de andere maanden worden de wegen naar het binnenland afgesloten.

Je kunt zeggen dat juli en augustus hoogseizoen is, dan heb je kans op het beste weer, zijn de dagen lang en zijn er ook de meeste reizigers. Wil je niet per se een winterreis en ook niet naar het binnenland en heb je liever wat minder toeristen? Dan kan mei, juni, september een goede oplossing zijn voor jou!

Welk planningsformule kies ik best?

DIY: je houdt je graag zelf bezig met het uitpluizen en in elkaar puzzelen van je reis. Toch wil je er zeker van zijn dat je niets mist, want IJsland is een once in a lifetime reis. Je wilt FOMO vermijden en laat daarom je reisplanning graag nakijken door een IJsland expert.

 

Meet me halfway: je wilt geen tijd en kopzorgen steken in het uitzoeken van je ideale reisplanning en laat dit liever aan een IJslandkenner over. Na een uitgebreide infosessie ga ik (Anna) aan de slag om jouw reis in elkaar te puzzelen, jouw reis is in goede handen. Je ontvangt kortingscodes voor je huurwagen of campervan en activiteiten (denk aan een gletsjwerwandeling of whale watch tour).

 

Going all in: idem als meet me halfway én je ontvangt accommodatie mogelijkheden op basis van jouw reisplanning, het enige dat je nog hoeft te doen is door te klikken op de link en zelf te boeken.

 

Welke formule je ook kiest, wat je zelf moet doen is het effectief boeken, ik kan jou een link sturen naar een activiteit en dan boek je die zelf in. Dit geldt ook voor vliegtuigtickets en huurwagens of campervans.

Ik wil met een camper rondtrekken in IJsland, welke maatschappij raad je aan?

Ik werk samen met Kuku Campers, niet alleen zien hun campers er leuk uit, ze zijn ook handig en stevig in gebruik. Alle Dóttir Experiences krijgen een code om gratis extra’s te krijgen: slaapzakken, dekentjes (geen overbodige luxe, zelfs in de zomer), een opklaptafel, vouwstoelen en kussentjes! Voor twee personen hebben deze een waarde van 100 euro.

Heb je een andere vraag?

E-mail me gerust

Of bel me — 0479 57 73 97