Deep rest & recharge Retreat

7 – 10 maart 2024

Reset – recharge – reconnect

Hi there! Wij zijn Anna en Caroline en samen creëerden wij deze retreat. Ons opzet? Meer rust en veerkracht brengen in deze wereld.

We voelen dat hier een grote nood én uitdaging ligt en daarom willen we die uitdaging samen met jou aangaan. Zo kwam dit rijk gevulde retreat tot stand: Deep Rest & Recharge Retreat

Tijdens deze retreat laten we jou ervaren hoe een goed gereguleerd zenuwstelsel bijdraagt tot meer rust in je hoofd en energie in je lijf. Op deze manier maak je in het dagelijks leven meer bewuste keuzes en stap je af van je automatische piloot. Je krijgt concrete tools mee om te implementeren in je dagelijkse leven, deze retreat stopt dus niet als je naar huis gaat, dan begint de reis pas echt!

In kleine groep, temidden van prachtige natuur nemen we jou mee op pad om te ontdekken, te voelen, te leren, diepe rust te ervaren en, yes baby, jezelf ook uit te dagen 😉

Anna & Caroline

dit is voor jou als je

✔︎ meer innerlijke rust wil ervaren en uitstralen

✔︎ met vreugde, levensenergie en vitaliteit in het leven wil staan

✔︎ tools wil om zelf verandering en veerkracht in je dagelijks leven te brengen

✔︎ voelt dat het tijd is om uit je comfort zone te stappen en meer avontuur toe te laten 

✔︎ klaar bent om een deep dive te maken om jezelf en je stress-responssysteem beter te begrijpen

✔︎ je jezelf tijd en ruimte wil geven om bewust te vertragen in de natuur

✔︎ in een community terecht wil komen van inspirerende mensen

✔︎ de kracht van je eigen potentieel wil ontdekken in een veilige en ondersteunende setting


DIT DOEN WE AAN DE HAND VAN

➤  EDUCATIE

● Inzicht in jouw zenuwstelsel: de polyvagal theorie in mensentaal door Caroline
● Wim Hof Fundamentals workshop door Anna

➤  ERVARINGEN & TOOLS

● TRE: Trauma & Tension Release Excersices
● Breathwork
● Slow Movement
● Yin Yoga en Yoga Nidra
● Cold dips en ijsbad
● Natuurwandelingen

➤  SETTING

● Veilige haven
● Kleine groep van 8 deelnemers
● Kans voor een digitale detox
● Gezonde & plantaardige voeding

retreat ardennen ferme de la he

ERVAAR DE EFFECTEN VAN

C O L D.  E X P O S U R E

IJsbaden lenen zich er perfect toe om op een veilige manier je automatische piloot te gaan herschrijven. Het is een oefening in focus en loslaten die resulteert in een boost van energie en zelfvertrouwen. Hierdoor ga je ook in het dagelijks leven anders leren omgaan met triggerende situaties of stressprikkels. Het gaat niet om doorbijten en volharden, maar wel om rust te vinden in overgave vanuit een diep vertrouwen dat we allemaal in ons hebben zitten.

Haal je innerlijke avonturier naar boven, want ijsbaden zijn een waar genot en licht verslavend eens je eraan begint. De levensenergie giert door je lijf! Daarnaast zijn ijsbaden ook bewezen ontstekingsremmend, stressverlagend en zorgen ze voor een betere slaapkwaliteit.

 

S L O W.  M O V E M E N T

Bewust en ontspannen bewegen heeft net zoals hands-on lichaamswerk heilzame effecten. Een lichaam dat aangesproken wordt in beweging voelt vrijer, resoneert meer, krijgt meer ruimte en kan je een diep gevoel van verbinding en verankering bieden.

Slow movement creëert de mogelijkheid om spanning te ontladen, nieuwe (bewegings)richtingen te ontdekken en draagt bij tot het ontwikkelen van meer veerkracht, stevigheid en balans in zijn. De sessies zijn een unieke blend van verschillende bewegingsvormen zoals yoga, slings myofascial training en de sensoriële bewegingspedagogie vanuit de Fasciatherapie MDB.

TRE
T R E

TRE® is een lichaamsgerichte practice ontwikkeld door Dr. David Bercelli. Middels een aantal eenvoudige oefeningen wordt het lichaamseigen trilmechanisme geactiveerd. Het lichaam laat dankzij deze specifieke trillingen spanning los die opgeslagen is in het zenuwstelsel en het bindweefsel. 

Stress en trauma zorgen voor hoge en vaak aanhoudende, spanning in het lichaam wat veel lichamelijk en geestelijke klachten kan veroorzaken. Deze lichaamsgerichte methode is daarom een krachtige zelfhulp tool die het lichaam weer terugbrengt naar een kalme en ontspannen staat van zijn.

A D E M.  W E R K

Bewust ademen is essentieel om op een bewuste manier in het dagelijks leven te staan. De manier waarop we ademen beïnvloedt onbewuste processen in ons lichaam die op hun beurt invloed hebben op onze fysieke en mentale gezondheid

Tijdens de morning flow krijg je een specifieke ademhalingstechniek aangeleerd waarbij je afwisselend je zenuwstelsel activeert en ontspant. Je start de dag met een moment te verbinden met jezelf en jouw noden. Een moment van herbronnen voor je lichaam en geest en zo de toon voor de rest van de dag te zetten: een gegronde energie.

 

K E N N I S

Tijdens de retreat staat voelen centraal. Dagelijks nemen we ook de tijd om aandacht te geven aan de theorie achter de gebruikte technieken. Dit stukje educatie is cruciaal om na de retreat de nieuwe tools in je dagelijks leven te gaan implementeren. We gaan dieper in op de kracht van onze ademhaling, welke technieken je kan gebruiken in welke situaties, hoe ons zenuwstelsel werkt en wat het nodig heeft om optimaal te functioneren.

P L A N T A A R D I G E.  V O E D I N G

Het enige dat jij moet doen is je voeten onder tafel schuiven en genieten. De rest laten we aan ons dynamisch keukenteam over. Doorheen de week wordt er zuiver plantaardig en gezond gekookt. Heb je allergieën waar we rekening mee moeten houden? Laat het ons dan zeker weten bij je inschrijving.

We kiezen bewust voor plantaardige voeding, voor onze eigen gezondheid, die van de planeet en de dieren.

 

 

PRAKTISCH

INBEGREPEN

3x overnachtingen in Ferme de la Hé
3x ontbijt
3x lunch
3x avondmaal
Dagelijkse breathwork, slow movement, ijsbaden, TRE sessies en optionele activiteiten
Gedeeld sanitair

Alle maaltijden zijn plantaardig en we houden rekening met vooraf doorgegeven allergieën.

INVESTERING

1190 euro voor een 2 persoonskamer
(4 plaatsen vrij) 

1290 euro voor een 1 persoonskamer
(4 plaatsen vrij)

AANTAL DEELNEMERS

Er kunnen max. 8 deelnemers deelnemen 

FYSIEKE VAARDIGHEDEN

Voor deze reis zijn er geen specifieke fysieke vaardigheden of voorkennis over koud water, breathwork of TRE vereist. We gaan dagelijks de natuur in en er zitten enkele wandelingen bij, deze zullen variëren van 5 tot 10km.

Uit voorzorg raden we het af om deel te nemen als je zwanger bent of epilepsie hebt.
Raadpleeg bij hart- en vaatziekten of andere ernstige medische aandoeningen altijd eerst een arts.


EARLY BIRD DISCOUNT

Schrijf je in voor 25 november, dan ontvang je 100 euro korting.

Doe je mee met de one day retreat op 25 november in Antwerpen, dan ontvang je ook 100 euro korting wanneer je inschrijft voor de Ardennen retreat.

WIL JIJ ER BIJ ZIJN?

Jouw inschrijving is compleet wanneer je jouw investering overschrijft naar

Anna Bernburg op

BE49 9733 5790 4671

met vermelding Deep Rest & Recharge Retreat

Afhankelijk van welke kamer je kiest, betaal je een ander bedrag.

Schrijf je in voor 25 november of doe je mee aan de one day retreat in Antwerpen?
Dan schrijf je 100 euro minder over (1090 voor een 2 persoonskamer en 1190 voor een 1 persoonskamer)
 

Stuur ook een mailtje naar anna@dottirexperiences.be
zodat we jouw e-mailadres hebben en we jou alle info kunnen opsturen!

WAT ANDEREN ZEGGEN OVER DE RETREAT

"Deze retreat bracht een stukje van mezelf naarboven waarvan ik dacht het kwijt geraakt te zijn onderweg. Het gaf me inzicht over wat ik wil in de toekomst, bracht me mijn rust terug en ik voelde me opnieuw verbonden met mijn innerlijke zelf. Je legt een stukje van je ziel bloot en wordt ondergedompeld in tal van mooie ervaringen. De dankbaarheid die ik voel na deze dagen, valt niet te beschrijven met woorden. Het was 24/24 een veilige plaats, en er was zoveel liefde. Oprechte liefde."

"Ik zou de retreat aanraden omwille van de variatie, de uitdaging, tijd om even stil te staan bij jezelf, ongelooflijk lekker eten, de focus op jezelf, alles is goed geregeld je hoeft enkel te volgen, leuke verrassingen,...Ik ben opgeladen thuisgekomen. "

"Het ijsbad zelf was echt magisch. Je weet heel duidelijk wat je moet doen, dankzij de uitleg en voorbereiding van Anna. Niets moet, jij bepaalt alles. Eens in het ijsbad duurde het even voor ik mijn adem onder controle had, maar ik had vertrouwen dat het ging komen -dankzij Anna- en het kwam ook. Vertrouwen en loslaten en dan voel je de magie, kracht en de boost van het ijs. Echt niet twijfelen en gewoon het jezelf gunnen. Anna staat de hele tijd bij je: ondersteunend, vertrouwend, krachtig en vol van warmte. Ik ben haar heel dankbaar voor deze nooit te vergeten ervaring."

Marissa’s eerste ijsbad ervaring

"Lieve Anna & Caroline Jullie zijn goud waard. Er bestaan geen woorden genoeg om te kunnen formuleren wat voor toppers jullie zijn. De kennis die jullie ons meegaven, de talloze gesprekken, de motivatie en de liefde. De schouderklopjes, de knuffels. Het lachen tot we erbij knorden maar ook het opvangen van vele tranen. Jullie waren er elk moment, voor ieder van ons. Via deze weg, dankjewel. Vanuit het diepste van mijn hart. Ik word opnieuw een beetje emotioneel hiervan, maar ook dat is meer dan welkom, toch? Dus dan laten we dit ook gewoon gebeuren 😊♡ Tot snel! Liefs x Melissa"

VOORBEELD INDELING PROGRAMMA

7.30: morning flow met breathwork en slow movement

9.00 – 10.00: ontbijt

10.00 – 12.30: inzicht in je zenuwstelsel: the poyvagal theory in mensentaal met praktische toepassing voor thuis door Caroline

13.00 – 16.00: lunch + wandeling met koude dip

16.30 – 18.00: TRE groepssessie

18.30- … : diner + vrije tijd met optionele avondactiviteiten (yin yoga, yoga nidra)

MEET YOUR HOSTS

Caroline Rouma

 

Caroline is een soul searcher pur sang. Met meer dan 20 jaar expertise in lichaamswerk en coaching richtte ze Roots in Motion op, een veilige thuishaven voor wie op zoek is naar een meer bewuste, vrije en bezielde manier van leven. Vanuit een veilige bedding en context van vertrouwen en rust begeleidt ze mensen weer terug naar de essentie. Zowel individueel als in het faciliteren van groepen integreert ze hiervoor verschillende lichaamsgerichte modaliteiten zoals Fasciatherapie MDB, Experiential Bodywork®, Experiential movement, Yoga en TRE®. Een uitnodigende en exploratieve lichaamsgerichte aanpak vormt de rode draad in al wat ze aanbiedt.

‘Down to earth and aiming for the sky’, zo zou ik mezelf misschien wel het best omschrijven.
Met een ontembare honger en nieuwsgierigheid naar hoe wij als mens voelen, denken, bewegen en zijn. Ik geloof namelijk dat we allemaal een reis maken in dit leven. Nog voor we onze eerste ademteug nemen tot de laatste zucht die ons verlaat én dat we groeien en leren in relatie tot de ander. Ik wil hierin graag voorleven.
Alleen zo, voelt het, kan ik authentiek ontvangen en begeleiden.
Het samen ‘mens’ zijn ligt me nauw aan het hart. Want het is precies in die gedeelde menselijkheid dat we verbinding en heling vinden.’
Vrijheid (autonomie) in verbondenheid met de ander ervaren…thuiskomen in de essentie van wie we werkelijk zijn , is wat me drijft. Steeds weer opnieuw en opnieuw. Het is mijn missie.
My dharma.

Anna Bernburg

 

Anna is Wim Hof Method instructrice, aan de hand van breathwork, koude blootstelling en mindset begeleidt Anna mensen naar meer innerlijke kracht, rust, energie, zelfvertrouwen en balans. Anna gelooft sterk dat bijzondere ervaringen ons leven rijker en waardevoller maken. Ze is dus ook altijd enthousiast om samen op avontuur te gaan. 

Anna ervaarde zelf hoe het was om te leven met paniek- en hyperventilatieaanvallen, een (nog steeds) dagelijkse practice van breathwork, koude douches en introspectie hebben haar terug het vertrouwen in zichzelf gegeven. Hierdoor besefte ze hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen reguleren op stressvolle / triggerende momenten en het belang van een gezond zenuwstelsel hierin. Tijdens haar opleiding Somato Psychopedagogie kreeg ze hier nog een dieper inzicht in en dat wil ze delen met anderen die klaar zijn om hun leven in handen te nemen. “Waar een wil is, is een weg” en die weg wil ze graag bewandelen met mensen die daar hetzelfde over denken.

Verder is Anna half IJslands, eet ze al 9 jaar plantaardig, geniet ze ervan om te spelen met haar metekindjes, is ze altijd te vinden voor een (sportieve) uitdaging en verdiept zich graag in de Boeddhistische manier van leven.

Over Ferme de la Hé

We verblijven in Ferme de la Hé, een gerestaureerde hoeve in het hartje van de Ardennen met een prachtige groene tuin. De Ferme ligt te midden van het natuurpark “les Deux Ourthes” tussen Houffalize en Bastogne. We bevinden ons dus letterlijk in een oase van rust. Het hele domein is tijdens onze retreat exclusief ter onze beschikking, inclusief open haard.