Deep rest & recharge intensive

9 – 12 maart 2023

Reset – recharge – reconnect

Hi there! Wij zijn Anna en Caroline en samen creëerden wij deze retreat. Ons opzet? Meer menselijkheid, rust en veerkracht brengen in deze wereld.

We voelen dat hier een grote nood én uitdaging ligt en daarom willen we die uitdaging samen met jou aangaan. Zo kwam dit rijk gevulde retreat tot stand: de Deep Rest & Recharge Intensive

Tijdens deze retreat laten we jou ervaren hoe een goed gereguleerd zenuwstelsel bijdraagt tot meer rust in je hoofd en energie in je lijf. Op deze manier maak je in het dagelijks leven meer bewuste keuzes en stap je af van je automatische piloot. Je krijgt concrete tools mee om te implementeren in je dagelijkse leven, deze retreat stopt dus niet als je naar huis gaat, dan begint de reis pas echt!

In kleine groep, temidden van prachtige natuur nemen we jou mee op pad om te ontdekken, te voelen, te leren, diepe rust te ervaren en, yes baby, jezelf ook uit te dagen 😉

Anna & Caroline

dit is voor jou als je

✔︎ meer innerlijke rust wil ervaren en uitstralen

✔︎ met vreugde, levensenergie en vitaliteit in het leven wil staan

✔︎ tools wil om zelf verandering en veerkracht in je dagelijks leven te brengen

✔︎ voelt dat het tijd is om uit je comfort zone te stappen en meer avontuur toe te laten 

✔︎ klaar bent om een deep dive te maken om jezelf en je stress-responssysteem beter te begrijpen

✔︎ je jezelf tijd en ruimte wil geven om bewust te vertragen in de natuur

✔︎ in een community terecht wil komen van inspirerende mensen

✔︎ de kracht van je eigen potentieel wil ontdekken in een veilige en ondersteunde setting

DIT DOEN WE AAN DE HAND VAN

➤  EDUCATIE

● Inzicht in jouw zenuwstelsel: de polyvagal theorie in mensentaal door Caroline
● De kracht van je ademhaling door Anna
● Hoe ijsbaden en koude douches voor energie en rust zorgen door Anna

➤  ERVARINGEN & TOOLS

● TRE: Trauma & Tension Release Excersices
● Breathwork
● Slow Movement
● Yin Yoga en Yoga Nidra
● Cold dips en ijsbad
● Natuurwandelingen

➤  SETTING

● Veilige haven
● Kleine groep van 9 deelnemers
● Kans voor een digitale detox
● Gezonde & plantaardige voeding

retreat ardennen ferme de la he

ERVAAR DE EFFECTEN VAN

C O L D.  E X P O S U R E

IJsbaden lenen zich er perfect toe om op een veilige manier je automatische piloot te gaan herschrijven. Het is een oefening in focus en loslaten die resulteert in een boost van energie en zelfvertrouwen. Hierdoor ga je ook in het dagelijks leven anders leren omgaan met triggerende situaties of stressprikkels. Het gaat niet om doorbijten en volharden, maar wel om rust te vinden in overgave vanuit een diep vertrouwen dat we allemaal in ons hebben zitten.

Haal je innerlijke avonturier naar boven, want ijsbaden zijn een waar genot en licht verslavend eens je eraan begint. De levensenergie giert door je lijf! Daarnaast zijn ijsbaden ook bewezen ontstekingsremmend, stressverlagend en zorgen ze voor een betere slaapkwaliteit.

 

S L O W.  M O V E M E N T

Bewust en ontspannen bewegen heeft net zoals hands-on lichaamswerk heilzame effecten. Een lichaam dat aangesproken wordt in beweging voelt vrijer, resoneert meer, krijgt meer ruimte en kan je een diep gevoel van verbinding en verankering bieden.

Slow movement creëert de mogelijkheid om spanning te ontladen, nieuwe (bewegings)richtingen te ontdekken en draagt bij tot het ontwikkelen van meer veerkracht, stevigheid en balans in zijn. De sessies zijn een unieke blend van verschillende bewegingsvormen zoals yoga, slings myofascial training en de sensoriële bewegingspedagogie vanuit de Fasciatherapie MDB.

T R E

TRE® is een lichaamsgerichte practice ontwikkeld door Dr. David Bercelli. Middels een aantal eenvoudige oefeningen wordt het lichaamseigen trilmechanisme geactiveerd. Het lichaam laat dankzij deze specifieke trillingen spanning los die opgeslagen is in het zenuwstelsel en het bindweefsel. 

Stress en trauma zorgen voor hoge en vaak aanhoudende, spanning in het lichaam wat veel lichamelijk en geestelijke klachten kan veroorzaken. Deze lichaamsgerichte methode is daarom een krachtige zelfhulp tool die het lichaam weer terugbrengt naar een kalme en ontspannen staat van zijn.

A D E M.  W E R K

Bewust ademen is essentieel om op een bewuste manier in het dagelijks leven te staan. De manier waarop we ademen beïnvloedt onbewuste processen in ons lichaam die op hun beurt invloed hebben op onze fysieke en mentale gezondheid

Tijdens de morning flow krijg je een specifieke ademhalingstechniek aangeleerd waarbij je afwisselend je zenuwstelsel activeert en ontspant. Je start de dag met een moment te verbinden met jezelf en jouw noden. Een moment van herbronnen voor je lichaam en geest en zo de toon voor de rest van de dag te zetten: een gegronde energie.

 

K E N N I S

Tijdens de retreat staat voelen centraal. Dagelijks nemen we ook de tijd om aandacht te geven aan de theorie achter de gebruikte technieken. Dit stukje educatie is cruciaal om na de retreat de nieuwe tools in je dagelijks leven te gaan implementeren. We gaan dieper in op de kracht van onze ademhaling, welke technieken je kan gebruiken in welke situaties, hoe ons zenuwstelsel werkt en wat het nodig heeft om optimaal te functioneren.

P L A N T A A R D I G E.  V O E D I N G

Het enige dat jij moet doen is je voeten onder tafel schuiven en genieten. De rest laten we aan ons dynamisch keukenteam over. Doorheen de week wordt er zuiver plantaardig en gezond gekookt. Heb je allergieën waar we rekening mee moeten houden? Laat het ons dan zeker weten bij je inschrijving.

We kiezen bewust voor plantaardige voeding, voor onze eigen gezondheid, die van de planeet en de dieren.

 

 

PRAKTISCH

INBEGREPEN

3x overnachtingen in Ferme de la Hé
3x ontbijt
3x lunch
3x avondmaal
Dagelijkse breathwork, slow movement, TRE sessies en optionele activiteiten.
Hot tub

Alle maaltijden zijn plantaardig en we houden rekening met vooraf doorgegeven allergieën.

INVESTERING

1090 euro voor een 3 persoonskamer

1190 euro voor een 2 persoonskamer

1290 euro voor een 1 persoonskamer

AANTAL DEELNEMERS

Er kunnen max. 9 deelnemers meedoen en de retreat gaat door vanaf 6 deelnemers.

FYSIEKE VAARDIGHEDEN

Voor deze reis zijn er geen specifieke fysieke vaardigheden of voorkennis over koud water, breathwork of TRE vereist. We gaan dagelijks de natuur in en er zitten enkele wandelingen bij, deze zullen variëren van 5 tot 10km.

Uit voorzorg raden we het af om deel te nemen als je zwanger bent of epilepsie hebt.
Raadpleeg bij hart- en vaatziekten of andere ernstige medische aandoeningen altijd eerst een arts.

WIL JIJ ER BIJ ZIJN?

Jouw inschrijving is compleet wanneer je jouw investering overschrijft naar

Caroline Rouma op

BE86 3200 0723 4250

met vermelding Deep Rest & Recharge Intensive

Afhankelijk van welke kamer je kiest, betaal je een ander bedrag.

WAT ANDEREN ZEGGEN

“TRE is een stap dichter bij leven ipv overleven. Dat wens ik iedereen toe. Het is een kado aan jezelf. Dankzij TRE kan ik zeggen dat ik voorzichtig transformatie voel. Door de oefeningen en het shaken blijf ik niet met onaangename gevoelens zitten en kan ik anders aan de dag beginnen. Nooit gedacht dat dit kon!”

Sam’s ervaring met TRE

"Langs deze weg wil ik je nogmaals bedanken voor de heerlijke yoga dag. Ik heb er echt van genoten, ik heb weer gevoeld dat ik een lichaam heb 😉. Jij doet dat fantastisch. De afwisseling tussen de verschillende onderdelen van het programma, de ruimte die je geeft om niets te ´moeten´, de luchtigheid tussendoor, alles is gewoon ok! Spijtig dat ik er de volgende keer niet kan bijzijn. Maar er komen nog wel dagen."

Hilde’s ervaring met yoga van Caroline

"Het ijsbad zelf was echt magisch. Je weet heel duidelijk wat je moet doen, dankzij de uitleg en voorbereiding van Anna. Niets moet, jij bepaalt alles. Eens in het ijsbad duurde het even voor ik mijn adem onder controle had, maar ik had vertrouwen dat het ging komen -dankzij Anna- en het kwam ook. Vertrouwen en loslaten en dan voel je de magie, kracht en de boost van het ijs. Echt niet twijfelen en gewoon het jezelf gunnen. Anna staat de hele tijd bij je: ondersteunend, vertrouwend, krachtig en vol van warmte. Ik ben haar heel dankbaar voor deze nooit te vergeten ervaring."

Marissa’s eerste ijsbad ervaring

"Anna was a true inspiration: she guided us with kindness, compassion and a softness that makes you want her to be your best friend... Or at least to always be beside you when you decide to jump into another cold experience. 😉 I felt supported and safe. Even now, two days after, I am still savouring the sweet sensation of the cold and the amazement at what my body can do in such a stressful situation."

Maaike’s eerste ijsbad ervaring

“TRE is een anker geworden dat me helpt om thuis te komen bij mezelf als ik alle kanten opgetrokken word. Iets dat ik altijd bij me heb, waar ik niks of niemand anders voor nodig heb. Het heeft dus niet alleen een direct fysiek effect van ontlading en ontspanning. Het zorgt voor meer zelfvertrouwen, en van daaruit het gevoel dat je niet zomaar overgeleverd bent aan de dingen van buitenaf die op je afkomen. Als wortels die in de grond reiken.”

Anonieme getuigenis TRE

VOORBEELD INDELING PROGRAMMA

7.30: morning flow met breathwork en slow movement

9.00 – 10.00: ontbijt

10.00 – 12.30: inzicht in je zenuwstelsel: the poyvagal theory in mensentaal met praktische toepassing voor thuis door Caroline

13.00 – 16.00: lunch + wandeling met koude dip

16.30 – 18.00: TRE groepssessie

18.30- … : diner + vrije tijd met optionele avondactiviteiten (hot tub, yin yoga, yoga nidra)

MEET YOUR HOSTS

Caroline Rouma

 

Ik ben Caroline, Fasciatherapeute, Perceptief pedagoge en Yogateacher.. Zowel in mijn werk als bodyworker als yogateacher is het mijn intentie om mensen te begeleiden naar meer evenwicht en veerkracht zowel op fysiek, mentaal als op emotioneel vlak. Ik laat me hierbij graag leiden door de ongelooflijke intelligentie van het lichaam dat voortdurend resoneert en vertaalt hoe we in het leven staan. Datzelfde lichaam is voor mij de eerste en voornaamste ontmoetingsplek van waaruit we kunnen leren over onszelf.

Vertrekkend vanuit de eenheid lichaam-geest maak ik gebruik van lichaamswerk (fasciatherapie en TRE), beweging (yoga, slow move, slings in motion) en full presence meditatie om het zelf-regulerende vermogen van het lichaam alle ruimte te geven. Ik word blij als ik mensen kan helpen in het aanspreken en vergroten van hun groeikracht, welzijn en creativiteit.

Door mensen opnieuw te leren waarnemen, voelen en reflecteren, wordt het lichaam opnieuw een bondgenoot en kompas om verder richting te bepalen.

Anna Bernburg

 

Anna is Wim Hof Method instructrice, aan de hand van breathwork, koude blootstelling en mindset begeleidt Anna mensen naar meer innerlijke kracht, rust, energie, zelfvertrouwen en balans. Anna gelooft sterk dat bijzondere ervaringen ons leven rijker en waardevoller maken. Ze is dus ook altijd enthousiast om samen op avontuur te gaan. 

Anna ervaarde zelf hoe het was om te leven met paniek- en hyperventilatieaanvallen, een (nog steeds) dagelijkse practice van breathwork, koude douches en introspectie hebben haar terug het vertrouwen in zichzelf gegeven. Hierdoor besefte ze hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen reguleren op stressvolle / triggerende momenten en het belang van een gezond zenuwstelsel hierin. Tijdens haar opleiding Somato Psychopedagogie kreeg ze hier nog een dieper inzicht in en dat wil ze delen met anderen die klaar zijn om hun leven in handen te nemen. “Waar een wil is, is een weg” en die weg wil ze graag bewandelen met mensen die daar hetzelfde over denken.

Verder is Anna half IJslands, eet ze al 9 jaar plantaardig, geniet ze ervan om te spelen met haar metekindjes, is ze altijd te vinden voor een (sportieve) uitdaging en verdiept zich graag in de Boeddhistische manier van leven.

Over Ferme de la Hé

We verblijven in Ferme de la Hé, een gerestaureerde hoeve in het hartje van de Ardennen met een prachtige groene tuin. De Ferme ligt te midden van het natuurpark “les Deux Ourthes” tussen Houffalize en Bastogne. We bevinden ons dus letterlijk in een oase van rust. Het hele domein is tijdens onze retreat exclusief ter onze beschikking, inclusief hot tub en open haard.